Trening etter fødsel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Har du nylig født eller det nærmer seg?  Vi starter opp med barseltrening etter påske.

Starter man 6 uker etter fødsel?

Barseltiden – tiden etter fødsel
En fødsel er en normal fysiologisk prosess. I ukene og månedene etter barnet er født må kroppen gjennom en helingsprosess som kan ta opptil et år eller lengre. Helingsprosessen etter fødsel kan deles opp i tre faser:

Første fasen – hvor du opplever inflammasjon som hevelse, ømhet, rødhet, hetetokter og smerter (varer forholdsvis mellom 4 til 6 dager)
Andre fase – omfatter reparasjon og heling – sammentrekning av livmor og vev (varer forholdsvis mellom 10 til 17 dager)
Tredje fase – omfatter modning og oppbygning – bindevev, ledd og hormoner (varer forholdsvis mellom 6 måneder til 1 år)
Som regel får du høre at etter 6 uker så er man «klar». Erfaringsmessig er dette veldig individuelt og kommer an på hvordan treningshistorikken din har vært det siste året samt under svangerskapet. Videre vil det også være viktig å ha med faktorer som; hvordan fødselen foregikk, om det var vaginalt eller keisersnitt og hvordan du selv opplever kroppen din etter fødsel. Det er både lurt og viktig å sjekke seg vaginalt før en går tilbake til styrketrening. Uansett om barnet ble født via keisersnitt eller vaginalt. Dette er for å avdekke senkomplikasjoner etter svangerskap og fødsel. En vaginal undersøkelse kan tas hos gynekolog, men det kan være lurt å utdype hva du vil før du booker time. En vaginal undersøkelse burde innebære at gynekolog ser, kjenner, samt tester knipet ditt slikt at du også får informasjon om du kan utføre et knip riktig og i hvilken grad. En slik test vil gi verdifull informasjon om hvordan du bør legge opp opptreningen din videre.

Viktig å kjenne på kroppen
Etter graviditet og fødsel kan en føle at kroppen ikke er helt den samme. Men det er viktig å lære seg å kjenne hvordan den er akkurat nå. Start gjerne treningen med å lære å koble på muskulaturen (de dype magemusklene) som har blitt strukket og tøyd i løpet av de siste 9 månedene. Dette området vil hos noen kunne være vanskelig å få kontakt med og her vil spesifikk opptrening ved bruk av pusten og aktivering av bekkenbunnen kunne hjelpe. Denne type trening kan man starte med kort tid etter fødsel og vil også forberede kroppen på ulik belastning som bæring, byssing og senere trening. Videre vil mobilitetsøvelser og fokus på holdning være lurt.

Trene med oss?
For oss er det viktig at man blir veiledet riktig og man føler seg trygg. På Myrens Treningssenter har vi god kompetanse og lang erfaring med trening før og etter fødsel.
Vår fysioterapeut Guro har i dag mor&barn-timer på Torshov og ønsker allerede etter påske å startet opp med barseltrening ute i Nittedal med fokus på opptrening etter fødsel.
Mer info kommer, men ønsker du å vite mer allerede nå kan du kontakte Guro på guro@myrens.no
Følg gjerne vår personlig trener på Torshov, Priscilla for jevnlig info om trening før – i  og etter svangerskap på www.kvinnehelseifokus.no 

Flere artikler

Vi søker personlig trenere

PERSONLIG TRENER: Er du vår nye servicehelt, superselger og motivator? I februar 2021 åpner vi dørene på MOsenteret og ser …

Les mer
Vi søker resepsjonister

Vi søker resepsjonister

Snart åpner vi et nytt og fresht Myrens Treningssenter i Nittedal- vil du være med på laget? Vi er skikkelig …

Les mer

Vi søker instruktører

I februar 2021 åpner vi dørene på Mosenteret og ser etter instruktører som leverer topp nivå på gruppetrening. Er du …

Les mer